ANKARA / MAMAK - Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

EROVET PROJESİ

EROVET PROJESİ - ALMANYA

GLOBALleida ve Escola del Treball liderliğindeki Avrupa çapında Mesleki Eğitim öğrencileri için işgücü piyasasına erişimi mümkün kılmak için program geliştirmeyi amaçlayan EROVET projesi okulumuz ortaklığında tüm hızıyla ilerliyor.

EROVET PROJESİ

EROVET (www.erovet.eu) projesi en son Almanya´nın Aşağı Saksonya güneybatısındaki Osnabrück semtinde bulunan Landkreis Osnabrück ev sahipliğinde, EROVET projesinin yedi farklı ülkeden ortaklarıyla bir araya geldi. Toplantıda, projeye katılan eğitim merkezleri arasında mesleki eğitimde ikili eğitimin başarılı uygulamaları belirlendi, Almanya’da ilgili kurumlarda yerinde ziyaret edilerek başarılı uygulamalar yerinde görüldü.

01-11-2018

Avrupa Birliği Erasmus + Programı tarafından finanse edilen EROVET projesi, Mesleki Eğitim öğrencileri için işgücü piyasasına erişim fırsatlarını artırmak için deneyimleri, faaliyetleri, metodolojileri ve programları paylaşmaya odaklanmaktadır.

22-25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen bu çalışma toplantısına, projenin bir parçası olan farklı ülkeleri temsil eden 21 öğretmen katılmıştır. Amaç, eğitim faaliyetlerine katılmak, iyi uygulamaları paylaşmak ve projeye katılan eğitim merkezlerini içeren iş temelli öğrenmede başarılı vakaları tespit etmekti. Her merkez, kendi ülkesi uygulamalarına katkıda bulunmuştur.

25 ve 26 Ekim tarihlerinde, sekiz katılımcı kuruluştan temsilcilerin yer aldığı Yönetim Komitesi toplantısı yapıldı. Bu toplantıda öğrenciler için Oryantasyon Kitabı ve Erovet Mobilite Ağı paylaşıldı. Grup, daha önce Portekiz ve Türkiye´de düzenlenen toplantılarda bu materyal üzerinde çalışmış ve proje web sitesi aracılığıyla sonuçları paylaşmıştı. www.erovet.eu

Bu hareketlilik ağı başlangıçta projeye katılan Mesleki Eğitim ve Öğretim merkezlerinden gelen öğrencileri hedef almasına rağmen, girişime katılmak isteyen tüm merkezlere açılmış, ağın genişletilmesi amaçlanmıştır.

Yürütme Komitesi toplantısında, projenin gelişimi ve mevcut durumu hakkında bir güncelleme yapılmış ve sürecin hızlı ve verimli işlerliği için bir dizi rehber oluşturulmuştur. Öğretmenlerin deneyimlerini paylaşabileceği faaliyetlerin tanımlanmasını ve hazırlanmasını içerecek olan paylaşımın ana odak noktasının girişimcilik üzerinde olacağı Şubat ayında Lleida´da yapılacak toplantıda paylaşılacaktır.

01-11-2018

01-11-201801-11-201801-11-2018

EROVET projesi aşağıdaki ortakları içeren bir ağ üzerinden çalışmaktadır:

INS Escola del Treball de Lleida (İspanya),

Dieythynsi Deyterobathmias Ekpaideysis N.Rodopis (Yunanistan),

Escola Profissional Amar Terra Verde, Lda (Portekiz),

Landkreis Osnabrück Fachdienst Bildung (Almanya)

IISS des ambrois (İtalya),

Ortaköy 80. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Türkiye),